פיצויים בגין רשלנות רפואית

פיצויים בגין רשלנות רפואית

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית – כלומר התובע דורש פיצוי עבור הנזק שנגרם לו בעקבות התנהלות רשלנית במהלך טיפול רפואי. ללא נזק אין עילה להגשת תביעה.

סכום הפיצויים עבור רשלנות רפואית עשוי להיות גבוה מאוד. הסכום בקלות יכול להגיע למאות אלפי שקלים ואף מיליוני שקלים. אך כמובן שכל מקרה הוא שונה וייחודי. התקשורת נוטה להבליט את המקרים המיוחדים בהם הפיצויים שנפסקו היו גבוהים במיוחד, אך לא כל מקרה אכן מזכה בפיצויים בסכום גבוה.

סכום הפיצויים נתון לשיקול דעתו של בית המשפט, ואין כאן תעריף קבוע מראש. השופטים לוקחים בחשבון משתנים שונים כמו למשל גילו של הנפגע, סוג הנכות, ההשפעה על תוחלת חייו, רמת השכר ועוד. כך שגם נזקים בעלי מאפיינים דומים עשויים להביא לסכומי פיצויים שונים בכל מקרה ומקרה.

רשלנות-רפואית-כמה-כסף-

קביעת סכום פיצויים בגין רשלנות רפואית

בעת קביעת סכום פיצויים רשלנות רפואית, בתי המשפט פועלים לפי עקרון של השבת המצב לקדמותו. נכון, כמובן ששום פיצוי כספי לא יכול לתקן את הנזק הגופני, אך המעט שניתן לעשות זה לפצות את המטופל בגין נזקיו ולמנוע מצב של חיסרון כיס בעקבות מקרה הרשלנות הרפואית. בתי המשפט לוקחים בחשבון נזק ממוני ונזק שאינו ממוני, כמו למשל נזק נפשי, כאב וסבל. החוק אינו קובע תעריפי מינימום / מקסימום לתביעות רשלנות רפואית. וזוהי גם אחת הסיבות מדוע חשוב לפנות אל עו“ד רשלנות רפואית מנוסה. הוא ידע כיצד להילחם למענכם ולמקסם את סכום התביעה.

פיצויים-בגין-רשלנות-רפואית-

רשלנות רפואית כמה כסף

להלן כמה נקודות מרכזיות שבית המשפט לוקח בחשבון בעת קביעת סכום פיצויים רשלנות רפואית:

אחוזי הנכות – אחוזי הנכות דווקא כן ניתנים לכימות באחוזים, זאת בהתאם לחוות דעת רפואית. ישנו יחס ישיר בין אחוזי הנכות לבין סכום הפיצויים. אחוזי הנכות משקפים את מידת הנזק והמוגבלות שנגרמה למטופל, וככל שיהיו גבוהים יותר כל יעלה גם הפיצוי.

גיל הנפגע – גיל הנפגע משפיע על סכום הפיצויים, אך כאן המצב מורכב ובית המשפט צריך לבחון נסיבות שונות. ככל שהנפגע צעיר יותר, כך הוא הוא יסבול מהפגיעה זמן ארוך יותר, ולכן זהו שיקול המשפיע באופן חיובי על סכום הפיצויים. לא רק הסבל עומד כאן למבחן, אלא גם הפסדי פרנסה עתידיים והוצאות הכרוכות בטיפולים במחלה. למשל אלו עשויות להיות עלויות טיפול קבועות שיזדקק להם במשך עשרות השנים שלפניו.

ומנגד, גם כאשר מדובר באנשים מבוגרים יותר, גם כאן עשויים להיות שיקולים המשפיעים באופן חיובי על סכום הפיצויים. למשל אדם מבוגר שפרנסתו נפגעה, מוגבל יותר באפשרויות למצוא אפשרויות פרנסה חדשות.

מסיבה זו דווקא במקרי מוות, נפסק סכום פיצויים נמוך יותר. במקרי מוות אין צורך בטיפולים עתידיים או עזרה לנפגע. אך יש צורך לדאוג לאלו התלויים בו כלכלית.

שכר הנפגע – הפגיעה בפרנסה היא אחד מהשיקולים החשובים בקביעת גובה הפיצויים. בית המשפט צריך לבחון מה היה שכרו הממוצע של הנפגע, וכיצד הפגיעה תשפיע על פרנסתו (אם בכלל). במידה ומדובר בקטינים, איננו יכולים לחזות את פרנסתם העתידית, ולכן מחשבים על פי השכר הממוצע במשק. מקרים שכאלו מתרחשים בדרך כלל כאשר מדובר על רשלנות רפואית בלידה.

נכות רפואית לעומת נכות תפקודית – בית המשפט בוחן גם את אופי הפגיעה, ישנן פגיעות הנחשבות לנכות רפואית, שאין בה פגיעה של ממש ביכולתו של הנפגע לתפקד באופן עצמאי. למשל הליך רפואי שהשאיר על גופו של הנפגע צלקות מכוערות, עדיין לא פוגע ביכולתו להתפרנס. ומנגד, ישנן פגיעות אחרות המשליכות על חיי היום יום וגורמות לנזק תפקודי – למשל ניתוח גב שהפך אדם לנכה על כיסא גלגלים. במקרים של נכות תפקודית סכומי הפיצוי גבוהים יותר.

הצורך בעזרה מצד שלישי – מקרים של רשלנות רפואית עלולים להביא את הנפגע למצב שבו הוא נזקק לעזרה מצד שלישי, כמו למשל מטפלים סיעודיים. לדוגמה ישנם מקרים של רשלנות רפואית בהיריון שהביאו לפגיעה קשה ביילוד, ובעקבות כך הוא נזקק לעזרה בכל ימי חייו. עזרה זו עולה כסף רב, והיא תבוא לידי ביטוי בסכום הפיצויים.

פיצויים-בגין-רשלנות-רפואית-

סכום פיצויים רשלנות רפואית

רוצים לדעת רשלנות רפואית כמה כסף? להלן כמה דוגמאות של פיצויים בגין רשלנות רפואית, כולם מקרים שאנו ייצגנו:

  • תביעה נגד רופא משפחה – 750,000 שקלים.
  • אבחון שגוי דימום צווארי – 450,000 שקל
  • איחור באבחון מחלת כליות – 750,000 ש“ח
  • רשלנות באבחון דלקת קרום המוח שגרמה לנזק מוחי ולאוטיזם בפעוט – 2.4 מיליון שקל
  • אבחון מאוחר של סרטן כיס השתן – 720,000 ש“ח
  • רשלנות רפואית בניתוח עמוד שדרה – 1,450,000 שקל.
רשלנות רפואית בהריון ולידה
המושג רשלנות רפואית עונה על מצבים שבהם נגרמים נזקי גוף למטופלים, כתוצאה מטיפולים רפואיים שסוטים מהפרקטיקה הרפואית המקובלת והסבירה ושכתוצאה מטיפולים אלו נגרמים נזקי גוף למטופלים.
קראו עוד
רשלנות רפואית בניתוח: מה עושים כשיש חוסרים ברשומה הרפואית
עשיתי ניתוח בהרדמה מלאה והתיעוד של מהלך הניתוח חסר ולאקוני. איך אפשר לדעת אם הצוות הרפואי פעל כמו שצריך?
קראו עוד
רשלנות רפואית באבחון גנטי
רשלנות רפואית באבחון גנטי היא נושא שחשוב להיות מודעים אליו. הפרעות גנטיות הן מצבים שנגרמים על ידי חריגות או מוטציות ב-DNA של אדם.
קראו עוד
תביעות רשלנות רפואית
רשלנות רפואית בניתוח לכריתת ערמונית
הנתבעת התעלמה מגודל הערמונית וממצב דלקתי מתקדם וגרמה לנזק אורולוגי משמעותי. לקוח משרדנו פוצה בסך 850,000 ש''ח.
קראו עוד
השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם

    השאירו פרטים
    השאירו הודעה ונחזור אליכם בהקדם
    התקשרו עכשיו: 055-4310147