רשלנות רפואית בניתוחים

אנו בעלי ניסיון מוכח ואיכותי בניהול
תיקי רשלנות רפואית רבים בניתוחים.

רשלנות רפואית בניתוחים יכולה לגרום לנזקים כבדים למצבו הבריאותי של אדם.

במדינת ישראל מתקיימים מידי יום אלפי ניתוחים מסוגים שונים. אלו יכולים להיות ניתוחים שנעשים מסיבות רפואיות, כמו גם ניתוחים המתבצעים במסגרת שירותי הרפואה האסתטית. בין אם זה ניתוח פלסטי באף, או ניתוח לב פתוח, כל ניתוח חייב להיעשות על פי הסטנדרטים המקובלים ורמת המיומנות הדרושה.

הצלחתו של ניתוח באשר הוא תלויה במכלול של גורמים: החל ממיומנותו ומניסיונו של המנתח, עובר להיכרותו עם מצבו הרפואי של המטופל הספציפי וכלה באמצעים, בטכנולוגיות ובכוח האדם העומדים לרשותו של המנתח בחדר הניתוח.

רשלנות בניתוחים

הניתוח למעשה מתחיל כבר בשלב אבחון המחלה, שלב בחינת האלטרנטיביות הטיפוליות העומדות לפני המטופל. לאחר מכן מגיע השלב בו מכינים את המטופל לניתוח, (שלב בו המטופל גם צריך לתת את הסכמתו מדעת לעצם הניתוח) ולאחריו מבצעים במטופל את הניתוח, אך גם בכך לא הסתיים הדבר וצריך לעקוב אחר המטופל בעודו מתאושש מן הניתוח. לעתים ישנם סיבוכים שנוצרים לאחר הניתוח כתוצאה מזיהום שמתפתח וכיוצ"ב סיבוכים והדבר מצריך לעתים ניתוחים חוזרים או נוספים. לעתים בסיומו של ניתוח, גם ללא סיבוכים, עומדת בפני המטופל דרך ארוכה של שיקום והחלמה. גם בתקופה זו על הרופא המטפל להמשיך וללוותו, לערוך לו ביקורות עתיות לפי הצורך ולראות האם התוצאות של הניתוח אכן השיגו את המטרה. רשלנות רפואית בניתוחים עלולה להתרחש לכל אורך הדרך.

רשלנות בניתוח

ניתוחים הם תמיד הליך שיש בו סיכון. גם אם אינם נחשבים לניתוחים בסיכון גבוה, תמיד יש בהליך כירורגי סיכון. למעשה עצם השימוש בהרדמה הוא כבר הליך שיש בו סיכונים. ניתוחים עשויים להסתיים בצורה מוצלחת ובה נפתרת הבעיה שלשמה נועד הניתוח. אך מנגד ניתוחים יכולים להסתיים כישלון ההליך, לעתים אפילו החמרת הבעיה הרפואית הוא בעיה חדשה שנוצרה בעקבות הניתוח. וישנם גם מקרים בהם ניתוחים מסתיימים במוות.

כישלון של הליך רפואי הוא אינו רשלנות רפואית. יתכן מצב כי הרופאים נקטו במידת המיומנות הדרישה, הקפידו על כל הכללים ועשו מעל ומעבר על מנת שהניתוח יצליח, ובכל זאת לא עלה בידם.

אך מתי זה כן מקרה של רשלנות רפואית בניתוחים? הדברים אינם שחור ולבן, ולא תמיד קל לראות היכן מתחילה הרשלנות. למרות שיש גם מקרים בהם זה ברור כי דברים לא התבצעו בצורה תקינה. יש לבחון את התנהלות הצוותים הרופאים, מהשלבים שקדמו לניתוח, וגם אחריו, ולבחון האם נהגו כפי שצריך. למשל אם נגלה כי הרופא שביצע את הניתוח הוא אינו הרופא בעל ההסמכה המתאימה לביצוע סוג זה של ניתוחים, זוהי דוגמה לרשלנות.

הסכמה מדעת

כל ניתוח המתקיים בישראל, מחייב את הסכמתו המלאה (בכתב) של המועמד לניתוח באמצעות טופס הסכמה מדעת. חתימתו של המועמד לניתוח על גבי טופס זה חייבת להתקיים לאחר שמהמועמד לניתוח קיבל את מלוא האינפורמציה הנדרשת בנוגע להליך הניתוחי, לרבות, הסיכונים הנלווים להליך, סיכויי ההחלמה, תהליך ההחלמה וכדומה. רשלנות רפואית בניתוח מתרחשת בין היתר במקרים בהם ההליך הניתוחי התבצע ללא הסכמתו המפורשת של המועמד לניתוח, או לחילופין, במקרים בהם המידע אשר נמסר למועמד לניתוח על ידי הצוות המטפל היה שגוי, חסר או מוטעה. בשורות הבאות תוכלו למצוא מידע כללי אודות עילות נוספת להגשת תביעות רשלנות בסוגים שונים של ניתוחים.

רשלנות רפואית בניתוחים

דוגמאות לרשלנות רפואית בניתוחים

טכניקת ניתוח שאינה מתאימה – לפעמים ישנה יותר מדרך אחת להתמודד עם הבעיה. ישנם סוגים שונים של הליכים כירורגיים, ולכל אחד יתרונות וחסרונות. אך ישנם חולים מסוימים שבגלל מורכבת מצבם הרפואי ואולי נוכחותן של מחלות רקע, אינם מתאימים להליכים מסוימים. למשל יתכן כי ניתוח הוא אמנם דרך יעילה לטפל בבעיה מסוימת, אך לאור מצבו הרפואי של המטופל זהו אינו ההליך המתאים.

אי ביצוע של בדיקות מקדימות – בטרם אדם נכנס לניתוח יש לבצע בדיקות שונות על מנת לוודא את התאמתו לניתוח. הבדיקות אותן יבצעו הרפאים עשויות להשתנות בהתאם לגילו ומצבו הרפואי של המטופל. אי ביצוע של בדיקות נדרשות יכול להיות עילה להגשת תביעת פיצויים רשלנות רפואית.

השארת חפצים בגופו של המנותח – במהלך ההליך הכירורגי הרופאים משתמשים בכלים ועזרים שונים. ישנן מקרים של תביעות רשלנות רפואית בעקבות מקרים בהם רופאים שכחו אביזרים רפואיים בתוך גופו של המנותח. המכשירים הרפואיים והעזרים השונים עלולים לגרום לנזק, וגם הצורך בהליך כירורגי נוסף לצורך הוצאתם הוא סיכון נוסף עבור המטופל.

אי נוכחות של רופא מרדים – הליכים כירורגיים דורשים הרדמה או סדציה, דבר הדורש נוכחות של רופא מרדים המנטר את מצבו של המטופל ויודע להגיב בהתאם במקרה וחלות תופעות לא רצויות הקשורות להרדמה. גם מקרה של אי נוכחות רופא מרדים, שגרמה לתוצאות טרגיות יכול להיות עילה להגשת תביעה רשלנות רפואית.

עורכי דין מומחים לרשלנות רפואית

במידה וישנו חשש של רשלנות רפואית בניתוח, חשוב לפנות אל עורכי דין מומחים לרשלנות רפואית. הסוגיות המשפטיות, המתערבבות יחדיו עם סוגיות רפואיות, יכולות להיות מורכבות מאוד. יש לבצע בדיקה מקיפה של התיק הרפואי, ולעתים אפילו מסמכים רפואיים משנים עברו, על מנת לראות האם ישנה רשלנות רפואית בניתוח.

יש צורך להוכיח כי הייתה רשלנות, והנזק שנגרם הוא אכן תוצאה של אותה רשלנות רפואית. לא כל עורך דין מתאים לטיפול במקרים אלו. יש צורך בעורך דין רפואי המנוסה בתביעות רשלנות רפואית בניתוחים. משרדינו מתעסק במחבר תביעות רשלנות רפואית הכוללות: רשלנות בבתי חולים, רשלנות בלידה, רשלנות באבחון סרטן ועוד. מידע נוסף בערוץ היוטיוב.

לייעוץ אישי ודיסקרטי ללא התחייבות חייגו 03-686-8831
או השאירו פנייה:

להרחבה בנושא רשלנות רפואית בניתוחים ראה גם

תיקים לדוגמה בנושא icons_article מאמרים ומידע בנושא
פתח
1
שלום וברכה,
איך אוכל לעזור?
Call Now Button
חדשות המשרד
דילוג לתוכן